Pet ponuda pristiglo je na natječaj Opće bolnice Zadar za izradu projektne dokumentacije za rušenje i izgradnju zgrade Centar za simulacije, naprednu dijagnostiku i inovacije, koji će se graditi na prostoru sadašnje stare Interne. Za posao nije bilo zainteresieranih zadarskih projektanata, a od poznatijih javio se Institut IGH, čija je ponuda bila neznatno ispod procijenjene vrijednosti posla - 799.500 kuna bez PDV-a.

Daleko najjeftiniju ponudu dao je Boros projekt iz Osijeka, koji je osim cijenom od 498.600 kuna u prednosti jer ne ulazi u sustav PDV-a, pa je konačna cijena više nego dvostruko povoljnija od najskuplje ponude, Bilota inženjeringa. Osječani će tako morati napraviti idejni, glavni i izvedbeni projekt za rušenje postojeće zgrade, u kojoj su donedavno bili smješteni laboratorij za vađenje krvi i ambulante, te izgradnju nove zgrade.

Podsjetimo, u ovom Centru na četiri etaže smjestit će se mrtvačnica, Odjel za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, bolnička ljekarna, Odjela za transfuzijsku medicinu i te centar u kojemu će liječnici prakticirati znanstveni rad.