Centar za mlade završio je kao jedna od točaka dnevnog reda današnjeg Kolegija gradonačelnika nakon što smo gradsku upravu pitali zbog čega još nisu počeli 4,2 milijuna kuna teški radovi na parternom uređenju okoliša. Naime, natječaj je objavljen još u svibnju, ponude otvorene u sprnju, odluka o izboru izvođača donesena krajem rujna, a danas se uz tu zgradu može vidjeti tek otpad.

Dok je prilikom samih izvođenja radova probijen rok za rokom, pročelnik Ureda gradonačelnika ističe Ante Ćurković ističe kako se uređenje okoliša odvija u rokovima javne nabave.

- Sukladno provedenom otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti, planirani početak izvođenja navedenih radova očekuje se do kraja godine. Nastavno na donesenu odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, s izvođačem TIM d.o.o iz Benkovca će se potpisati Ugovor o izvođenju radova, u roku od 30 dana od izvršnosti odluke, tj. do 14. studenog 2022. godine. Izvođača ćemo uvesti u posao najkasnije 30 dana od dana potpisivanja Ugovora, doznajemo od pročelnika Ureda gradonačelnika.

Podsjetimo, u četiri mjeseca kraj Gradske knjižnice Zadar uredit će se četiri „vanjske prostorije", pretprostor, svjetlosna promenada, dnevni boravak (džungla) i multifunkcionalno parkiralište. Na vanjskom prostoru postavit će se strukture za sjedenje, betonske "lounge stolice i dvosjedi", okrugli niski betonski stolovi...

Na Kolegiju gradonačelnika javnost bi trebala dobiti informacije i o opremanju zgrade koja već pola godine zjapi prazna. U međuvremenu se povela rasprava o modelu njezinog upravljanja kao i samom nazivu, pa se "Centar za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade" na Kolegij gradonačelnika vratio u svom izvornom imenu - "Centar za mlade".