Brodska linija Zadar - Preko, koju održavaju stari trajekti Jadrolinije s nepotrebno ograđene Istarske obale, postala je "sveta krava". U nju se nitko ne smije dirati, a kamoli pitati zašto je to tako. I kako će se putnici zbiti u malom salonu kada počnu kiše i vjetrovi?!

U ime njih to je pitanje postavio vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša dodavši kako se majke s kolicima s bebom ne mogu se popeti do salona, pa isto tako stoje na surovim vremenskim prilikama. Inače, u Dubrovniku kad im pošalju brod bez pomičnih ljestava nastane buna, a mi smo navodno najprometnija linija. Kad su mještani zvali u Općinu Preko, iz Općine im je preporučeno da se obrate medijima i da skupe peticiju, otkrio je vijećnik Rubeša.

Nakon što je zvala i Agenciju u Split, te Jadroliniju, naša sugrađanka je zvala i naš portal na kojem je objavljen savjet o peticiji.

Tko joj je to u Općini rekao, jedino je što je zanimalo načelnika Preka Juru Brižića. Znamo i odgovor, ali u tom trenutku više nas je zanimalo što je načelnik poduzeo za spornu liniju. Brižić je, kaže, u dnevnoj komunikaciji s Paulom i Soptom (ravnateljica Agencije Paula Vidović i direktor Jadrolinije David Sopta).

Koji su konkretni rezultati tog unutarstranačkog lobiranja, pitali smo načelnika Preka. A zašto ne pitate ostale načelnike općina, oni su vaši, uzvratio je Brižić, misleći na Marina Boška iz Kukljice i Bruna Mišlova iz Kali.

Ali oni ne dolaze na posao prije podne, tako se priča u općini Preko, novinarski je odgovor na pitanje načelnika Brižića koji misli da svako pitanje HDZ-ovom načelniku znači da si „apriori protiv stranke kojoj on pripada".

Pa ne možeš protiv HDZ-a ni kada je u pitanju osnovna potreba otočana - dostojanstven prijevoz do kopna.

Međutim, zadarski HDZ je pokazao svu nemoć prema Jadroliniji koju vodi njihov stranački kolega Sopta, a nadležan mu je državni tajnik Josip Bilaver. Odgovor pročelnika Krešimira Laštre potvrda je tome - Županija nema ništa s tim.

Agencija za obalni linijski pomorski promet je davatelj koncesije odnosno javni naručitelj za predmetnu liniju, napisao je Laštro.

Ravnateljica Paula Vidović i direktor David Sopta u razgovoru s novim ravnateljem LUZ-a Željkom Kneževićem na proslavi 70 godina Pomorske večeri

A tako su se lijepo družili s Paulom i Soptom na proslavi Pomorske večeri u Zadru. Kao i Hvarani prošlo ljeto kada su šeficu Agencije i direktora Jadrolinije pozvali i tražili od njih da ostave trajekt Zadar na liniji za Stari Grad zbog čega je Zadar ostao bez međunarodne linije za Anconu.