Nezavisni županijski vijećnik Ivica Žuvela smatra kako je HDZ koalirao sa SDP-om u Kalima, sve kako bi s vlasti maknuli nezavisnog Bruna Mišlova. Vjeruje kako to nije jedini takav slučaj u Zadarskoj županiji pa je na posljednoj sjednici pitao župana Božidara Longina (HDZ) je li to njihova službena politika.

- Od lipnja Kali više nema dizalicu za ribarice, odnosno njihova pomoćna plovila, a hvalimo se kako je najribarskije mjesto. Ja znam da imate pravne razloge, bojite se penala Europske unije... Međutim, toga se niste bojali do lipnja 2021. Je li to kažnjavanje birača jer HDZ nije dobio? I kažite nam fino, ne meni, jer mi to znamo, nego kažite vašim biračima, da ako je vlast u pitanju mi idemo s SDP-om u koaliciju. To kažite fino otvoreno. Nije Kali jedini, pa onda nemojte ljude varati s tim da ste vi neki lijevi, neki desni, neki ovi, neki oni... Budite iskreni, narod nije glup, vidi neke stvari. Rekli ste da ste shvatili poruku s prošlih izbora. Ja vidim da vi ništa niste shvatili, istaknuo je Žuvela.

Sada mu je stigao odgovor župana Longina koji je iskoristio ovu priliku kako bi kritizirao rad mladog načelnika Općine Kali, koji je na posljednjim lokalnim izborima uvjerljivo pobijedio HDZ-ovog kandidata, bivšeg načelnika i aktualnog županijskog pročelnika Marka Kolegu.

- Nema nikakve koalicije HDZ i SDP u Kalima već su jedni i drugi shvatili da se sadašnji načelnik ne snalazi na svom poslu te ga samo ovim putem žele potaknuti da preuzme odgovornost koju su mu birači povjerili, istaknuo je Longin u odgovoru na vijećničko pitanje.