Na vijećničko pitanje Ante Rubeše (Akcija mladih) pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniel Segarić otkrio je koliko je dosad utrošeno na projekt izgradnje Poljoprivredno edukacijskog centra u Zemuniku.

- Zadarska županija je do sada za izradu projektne i studijske dokumentacije za izgradnju Poljoprivredno edukacijskog centra utrošila 249.349,50 kuna, dok je za čišćenje i ograđivanje terena Agencija za ruralni razvoj - AGRRA utrošila 66.335,00 kuna, odgovorio je Segarić.

No izostao je odgovor na pitanje o spornoj situaciji u kojoj je mještanima dozvoljeno da to isto zemljište, uz rasadnik Piket, koriste za ispašu ovaca. To je za medije potvrdio i načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić koji u tome ne vidi problem jer je raslinje ionakon opet niknulo u očekivanju početka gradnje centra. Prema informacijama koje je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine iznio župan Božidar Longin, projekt kasni jer država još uvijek na Zadarsku županiju nije prebacila zemljište za pristupnu cestu.

- Kada se to dogodi, steći će se uvjeti za ishođenje građevinske dozvole, izvijestio je župan Longin na sjednici održanoj krajem rujna.

Iz danas objavljenih, detaljnijih odgovora na vijećnička pitanja konačno se nazire izdavanje dozvole.

- Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole je predan nadležnom odjelu te očekujemo da građevinsku dozvolu ishodujemo do kraja ove godine te bi odmah nakon toga pokrenuli postupak javne nabave za izgradnju centra, najavio je Segarić.

Inače, površina parcele na kojoj se planira izgraditi Poljoprivredno edukacijski centar iznosi 27.512 m2.