Obalni zid u Foši godinama je čekamo sanaciju, a kada je napokon osiguran novac i proveden natječaj, trebalo je čekati da izvođač radova, splitski Akropolis, počne s vidljivim radovima.

Iako je prostor ograđen nakon završetka turističke sezone, na obali nije bilo mehanizacije, što se objašnjavalo pripremom terena i podmorskih radovima, koji nisu vidljivi s površine. Na gradilište je ovih dana nakon broda došao i bager te počeo s uklanjanjem urušenih betonskih i kamenih blokova.

U sljedećih nekoliko mjeseci umjesto zida sagrađenog za vrijeme Drugog svjetskog rata sagradit će se novi, sanirati gat i operativna površina uz sami zid. U natječajnoj dokumentaciji stajalo je da zbog iznimnog lošeg stanja postojećeg obalnog zida nije dopušten nikakav rad mehanizacije s obale, već isključivo s plovnog objekta. Također je bilo naloženo da se kamene ploče sa zaobalne površine ručno demontiraju uz potrebni oprez kako se ne bi oštetile te se očišćene vrate uz nadzor konzervatorskog odjela.

Nakon dovršetka radova očekuje se da će se na ovo mjesto vratiti brod za Hitnu medicinsku pomoć, koji trenutno pristaje uz benzinsku crpku na Branimirovoj obali.