Stručno povjerenstvo Grada Zadra danas je ocijenilo ponude pristigle na natječaj za rekonstrukciju raskrižja ulica Vladka Mačeka i Šestanskog prolaza i raskrižja ulica Put Kotlara i ulice Braće Miroslava i Janka Perice te je gradonačelniku predložilo da za izvođača radova izabere Cestogradnju iz Zelengrada.

Kako smo ranije pisali, za radove na dionici između kolodvora i skretanja za Gaženicu pristigle su četiri ponude, a najpovoljnija je bila Cestogradnjina od 4,2 milijuna kuna (s PDV-om). Strabag, Ceste Zadarske županije i Diklo-gradnja dali su ponude od 4,4 do 5 milijuna kuna, te su se mogli nadati da će dokumentacija jeftinije ponude biti nepotpuna, ili će dobiti više bodova na temelju jamstva. Međutim, nepravilnosti nije bilo a sve su tvrtke dale jednako jamstvo od 60 mjeseci, pa je najjeftinija ponuda Zelengrađana ujedno bila i „ekonomski najpovoljnija".

Na križanju s podvožnjakom za Arbanase uredit će se semaforizirano T križanje sa skretačem ulijevo, dok će kod ulaza u Ričine biti dodan lijevi skretač, ali ne i semafor. Rok za dovršetak radova je 120 radnih dana od uvođenja u posao.