Tankerska plovidba Zadar službeno je obavijestila Zagrebačku burzu, HANF-u i HINU o tome da su prošli petak stekli 24.53 posto glasačkog prva kupnjom dionica Turisthotela. Oni su te dionice kupili van organiziranog mjesta trgovanja, to jest izvan Zagrebačke burze na kojoj su uvrštene dionice Turisthotela.

Prema informacijama koje su prodavatelji dionica kao rukovoditelji morali dostaviti Zagrebačkoj burzi doznaje se kako je Tankerska plovidba kupovala dionice po 4.600 kuna za jednu dionicu. Oni su s udjelom od 24.53 posto postali nejveći pojedinačni dioničar koji nije prešao prag od 25 plus jedna dionica, što bi ih obavezalo na javnu ponudu otkupa preostalih dionica Turisthotela.

Iznos po kojem su prodali dionice četvero dioničara, doznaje se iz obaveze koju su imali kao rukovoditelji članica Uprava, Danka Nekić i Ante Barić, član Nadzirnog odbora Turisthotela. Ona je prodala svoj dionički paket od 5.4 posto udjela za ukupno 91.5 milijuna kuna, a on svoj od 8.95 posto dionica za nešto više od 151 milijun kuna. Danka Nekić i Ante Barić dali su službenu obavijest o "otpuštanju" dionica.

Svoje dionice je prodao Zoran Milišić koji je također bio među TOP 10 dioničara s udjelom od 4.85 posto te Matko Stojanov sa 2.72 posto udjela u dioničkoj strukturi Turisthotela koje se prošlog petka promijenila.