Za oko mjesec dana, u subotu 3. prosinca, održat će se „Degustacija mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2022." Radi se o tradicionalnoj četrnaestoj degustaciji, koja se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj se na poseban značaj daje autohtonim sortama Maraštini i Plavini, koje će biti ocjenjivane posebno, izvan konkurencije ostalih vina.

Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije bit će organiziran u suradnji sa stručnim službama, kako bi se sve odvijalo na iznimnoj kvalitetnoj razini. Manifestacija je zamišljena kao poslijepodnevno događanje, u kojemu će se održati edukativna radionica, svečana podjela priznanja te domjenak uz zabavni program u šatoru kod OŠ Nadin.

Zaprimanje uzoraka maslinovog ulja i vina počinje u ponedjeljak 7. studenog i trajat će cijeli tjedan, do nedjelje 13. studenog, u prostorijama OŠ Nadin u vremenu od 17 do 19 sati. Za maslinovo ulje potrebno je donijeti dvije boce od 0,25l (kotizacija 300 kn po uzorku), a za vino dvije butelje (0,75) ili 2 (1 litra) i kotizacija u iznosu od 200 kn po uzorku. I ove godine provest će se kemijska analiza maslinovih ulja.