Prošlo je više od mjesec dana od otvorenja, a gradski vrtić Višnjik III još uvijek nema sve papire koji su im potrebni za rad. Podsjetimo, nedostaje im rješenje o početku rada u promijenjenim uvjetima, koje predstavlja dokaz o ostvarenim minimalno tehničkim uvjetima.

- Upravni postupak za navedeni predmet je još uvijek u tijeku. Povjerenstvo je izašlo na očevid dana 14. listopada 2022. godine, a u svrhu utvrđivanja točnih činjenica i okolnosti bitnih za zakonito i pravilno rješavanje upravne stvari, doznajemo u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport, koje ima rok od 60 dana za izdavanje tog rješenja.

Zahjev im je, podsjetimo, podnesen 23. rujna, svega dva radna dana prije otvaranja tog područnog objekta Dječjeg vrtića Radost u čemu pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić ne vidi problem. Svoje tumačenje nastale situacije u Zadru ubrzo bi trebala iznijeti i prosvjetna inspekcija kojoj joj sve dojavio predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić.

- Mjesec dana djeca idu u vrtić koji nije ishodio sve potrebne dozvole. Inspekciju sam tražio žurno postupanje, te sam dobio obavijest o pokretanju postupka. Međutim, inspekcijski nadzor se još nije obavio. Jasna je odgovornost pročelnika Nekića, a gradska uprava šuti i odobrava postupke pročelnika. A tko bi bio odgovoran u slučaju nezgode djeteta u vrtiću koji nema sve potrebne dozvole?, pita se Zubčić.