Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom iz Obrovca, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprave.

- Sumnjiči ga se da je u vremenu od 2014. do 2016. godine, koristeći službeni pečat i bjanko isprave firmi sa sjedištem na području Obrovca, koje su poslovale u vremenu od 1991. do 1995. godine, izradio lažne službene isprave koje su s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi za druge osobe, javnoj ustanovi u Zadru priložene kao prave u svezi ostvarivanja većih novčanih iznosa na mirovinu osiguranika, priopćili su iz PU zadarske.

Kako doznajemo, 67-godišnjak nije bio zaposlenik tih davno zatvorenih firmi, već je na drugi način došao u posjed dokumentacije, pomoću koje je izradio lažne isprave za čak stotinjak osoba. Oni su ih potom odnijeli na Zavod za mirovinsko osiguranje kako bi dobili rješenje prema kojem bi im se izračunala veća mirovina. Zanimljivo je kako 67-godišnjak zauzvrat od njih nije tražio niti dobivao novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave.