Poznati zadarski autoprijevoznik Vlade Deranja povukao se s direktorskog mjesta Puntamike line, nakon što ju je vodio od osnutka 1994. godine. Puntamika je od početka funkcionirala kao obiteljska tvrtka koju su vodila trojica Deranja - Vlade, Ljubo i Dalibor, no došlo je vrijeme za nove snage te je za direktoricu imenovana dosadašnja zaposlenica Martina Plazonić.

- Vlasnički se ništa ne mijenja, ali došlo je do zamora materijala jer sam u ovom poslu neprekidno, svaki dan, od 1968. godine. Od 1994. godine, kada je osnovana Puntamika line, radno vrijeme mi je bilo 26, a ne 24 sata. Uvijek sam bio uz telefon, a sada sam jednostavno u godinama kada više to ne mogu raditi, treba malo početi i živjeti. Naši mladi su vidjeli kako se ovdje radi i nismo ih uspjeli "zagrijati" za taj posao, rekao nam je jutros Vlade Deranja.

U skoro tri desetljeća postojanja najveći izazov je bila, kaže, nedavna COVID kriza, kada je vožnja najviše dvadesetak putnika u autobusu sa 60 mjesta bila daleko ispod isplativosti. Bilo je tu i plaćanja goriva iz vlastitog džepa, stalnog prenaprezanja kako bi se firma spasila. Autobusna linija Zadar - Zagreb održava se triput dnevno, no linija za Split ispala je iz reda vožnje te se održava sezonski. Zato ima dosta posla oko organiziranih izleta, hodočašća i sličnih povremenih prijevoza putnika.

Bez obzira na promjenu u upravi, poručuje Deranja, Puntamika line i dalje ostaje vjerna svojim putnicima te će im i nadalje pružati maksimalno kvalitetnu uslugu.