U rujnu izabrani šefovi odjela zadarske bolnice od sutra, 2. studenog počinju novi mandat od 4 godine.

Oni su ga dobili po natječaju kojeg je ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina objavio u kolovozu za ta reizborna mjesta. Iako je na većini mjesta rukovoditelja, manje-više dosadašnji kadar, do promjena je došlo među tri mjesta pročelnika službe. Od sutra dr. Dario Nakić mjesto pročelnika Interne, najvažnijeg djela zadarske bolnice, prepušta dr. Draženu Zekanoviću. Oni su bili konkurenti i na prošlom natječaju kada je odluka donesena naknadno i u kojoj je bez obzira na stručne i organizacijske reference kandidata, politika je imala presudnu riječ.

Novi pročelnik službe kirurgije od srijede je službeno dr. Ivan Bačić. On je po godinama, autoritetu stručnosti, iskustvu i znanju, prvi među kirurzima na mjestu koje zbog mirovine napušta dr. Jaša Pavić. On do daljnjega ostaje predsjednik Stručnog vijeća kojeg čine šefovi odjela, a na kojem se ne pojavljuje ravnatelj bolnice.

Ravnatelj, kao što smo već pisali, nije na kolovoškom natječaju uspio imenovati sve šefove. Ostalo je osam nepokrivenih mjesta da bi se naknadno imenovali šef Urologije, dr. Tomislav Sorić, šefica Onkologije ostala je dr. Vesna Telesmanić Dobrić, a Jakov Mihanović voditelj Poliklinike službe kirurgije.

Natječaje za rukovodeća mjesta na koja se nitko nije javio, ravnatelj Čulina u međuvremenu nije ponovno objavio. Dr. Nataša Lisica - Šikić, ostaje voditeljica Patologije, tako piše na stranici Bolnice. Na Odjelu za Pedijatriju voditelj je dr.med. Tomislav Ledenko.

Koliko su te informacije pouzdane, teško je znati s obzirom na to da se kao v.d. Voditelj odjela za Kliničku radiologiju i dalje vodi dr. Andrija Božanić. On je, kao što je poznato dao ostavku, a na tom Odjelu se dogodila složna pojava pobune koja je dovela do situacije ili ona ili ja, pa se imenovala tzv. prinudna uprava: mag. sestrinstva Darija Katuša te liječnici dr. Edi Karuc i dr. Ante Tolić. Raspored inženjerima i dalje radi pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i sve ono što do sada nije moglo, a zbog čega je dolazilo do velikih problema koji su se odražavali na funkcioniranje bolnice u odnosu na pacijente, sada je moguće i plaća se.

Inače, svi zaposlenici zadarske bolnice, njih preko 1 400 dobili su po 340 kuna nagrade. Odakle taj novac, iz Ravnateljstva bolnice, po običaju, nisu odgovorili na novinarski upit. Neki kažu da je trebalo nagraditi spremačice i pomoćnu radnu snagu koja je potplaćena u zadarskoj bolnici jer liječnici tu nagradu nisu ni primijetili na računu.