Prometna policija  zaustavila je  29. listopada u 22.28 sati na državnoj cesti DC-08 u Murvici Donjoj automobil Daewoo zadarske registracijske oznake, kojim je upravljao 26-godišnjak. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola od 1,02 g/kg te pod utjecajem droge.
Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 26-godišnjaku je jučer nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 13 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i ugrožavanja sigurnosti prometa, policija je prekršajno sankcionirala i 60-godišnjaka. On je  zaustavljen u petak, 28. listopada u 20.15 sati u Zadru u Ulici Put Nina dok je upravljao automobilom Opel zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,88 g/kg.

Policija je uhvatila i 35-godišnjakinju kojeg su zaustavili u nedjelju, 30. listopada u 02.02 sati na državnoj cesti DC-08 u Starigradu dok je upravljala automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg te 40-godišnjaka.

On je koji je zbog neprilagođene brzine izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u nedjelju, 30. listopada oko 05.10 sati u Zadru na raskrižju ulica Ljudevita Posavskog, Zrinsko-Frankopanske i Polačišće, upravljajući automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,45 g/kg.