Rujan i listopad tradicionalno obilježavaju početak aktivnosti, rad na novim projektima i naravno početak i uhodavanje u novu pedagošku godinu za djecu u vrtićima i jaslicama dječjeg vrtića "Cvit" iz Sv. Filip i Jakova, skupa s novoizgrađenim područnim vrtićima u Turnju i u Gornjim Raštanima.

Ove pedagoške godine u vrtiće je tako upisano čak 203 djece u 10 odgojnih skupina: 5 odgojnih skupina u Sv. Filip i Jakovu, 4 skupine u Turnju i jedna skupina u Gornjima Raštanima.

"Zbog interesa roditelja otvorena je nova jaslična skupina u mjestu Turanj na mjestu starog objekta. Općina Sv. Filip i Jakov osigurala je sredstva u iznosu od 70.000,00 kn za rekonstrukciju i adaptaciju prostora te je nabavljena oprema i didaktika za rad s djecom najmlađeg uzrasta. Općina Sv. Filip i Jakov je osigurala sredstva za uređenje i zapošljavanje novih djelatnika, te ove godine dječji vrtić "Cvit" nema liste čekanja", rekla je Mirjana Zalović, ravnateljica DV "Cvit" iz Sv. Filip i Jakova.

Što se tiče zapošljavanja novih djelatnika, Dječji vrtić Cvit - Sv. Filip i Jakov jedan je u od tri vrtića u Zadarskoj županiji koji je dobio sredstva u okviru mjere HZZ-a Stjecanje prvog radnog iskustva - pripravništva.

"Na temelju programa Mjera aktivne politike zapošljavanja u iznosu od 100.694,00 kn smo putem javnog natječaja zaposlili pripravnicu pedagoginju na rok od godinu dana koliko traje pripravnički staž", kaže Zalović.

U vrtiću je trenutno zaposleno 35 radnika a od toga su 23 odgojiteljice: 5 odgojiteljica koje rade u jasličnim odgojnim skupinama, 16 u dobno mješovitim skupinama i 2 odgojiteljice u integriranom programu ranog učenja engleskog jezika.

"U vrtiću je integrirano 8- ero djece s teškoćama u razvoju zbog čega je Općina Sv Filip i Jakov osigurala sredstva za zapošljavanja trećeg odgojitelja za pomoć u određenim odgojnim skupinama. Obzirom na izrazitu veliku odgovornost i kompleksnost uloge odgojitelja u životu svakog pojedinog djeteta, nužna je podrška stručnih suradnika, naše pedagoginje i ostalih vanjskih stručnjaka", objašnjava Zalović.