Pola stoljeća je prošlo od kada je jedna generacija zadarskih osnovaca napustio tada staru školsku zgradu. Tada se škola na rivi zvala Velimir Škorpik, a danas je to zahvaljujući Tankerskoj plovidbi koju ju je obnovila, zgrada Rektorata zadarskog sveučilišta.

I vratili su učenici 8b ispred vrata svoje stare škola nakon 50 godina. Bilo je 32 kada su se razišli. Ponovnom okupljanju odazvalo se njih 15. Nažalost sedmero ih je umrlo  a s ostalima se nije uspio uspostaviti kontakt.

 
Učiteljica do 4 razreda bila im je Jelena Peroš, a razrednica do 8.razreda Danica Murn, iz engleskog jezika. Imali su oni i Domaćinstvo, što je današnjim generacijama nepojmljivo.

 Bez obzira što je prošlo toliko puno godina, znaju tko im je predavao koji predmet kao i da je predsjednik razreda bio Nenad Vertovšek.
Ostala sjećanja, doživljaji i anegdote ispričani su uz druženje koje je ukrasila i prigodna torta s okusom slatkih i bezbrižnih školskih dana.

Ponosni kažu ne samo na dobra vremena koja su zajedno proživjeli i iz kojih ih vežu duga prijateljstva, već što su se u ova luda vremena zaborava i brzog življenja, uspjeli okupiti.

Imali su privilegiju pohađati školu na najljepšoj i jedinstvenoj poziciji - zadarskoj rivi.