Na ulazu u deponiju Diklo održan je prosvjedni skup 50-ak mještana Dikla koji su uz glazbu i transparente poslali svoje poruke gradskim vlastima. Bila je to građanska inicijativa, bez Mjesnog odbora ili poznatih HDZ-ovaca iz Dikla s vječnom pitanjem: kad će deponija otići iz Dikla?

- Sram bilo građane Zadra koji su se dva dana gušili u dimu, a sada su ostali na kaučima i arlauče preko društvenih mreža, umjesto da su ovdje s nama, rekla je Drita Dunatov, gradska vijećnica i mještanka Dikla. Ona je pročitala pjesmicu Vjeke Medića iz Kožina koju je on posvetio deponiji prije 20 godina na Zadarskom karnevalu. Drita Dunatov aktualizirala je pjesmicu i posvetila "milu i dragu deponiju koja će grijati i na Putinovu zimu bez plina".

Požar koji je izbio u utorak na deponiji nije jedini problem i pitanje je kad će opet izbiti, kazala je Drita Dunatov za koju je deponija u gradu prava ekološka bomba.

Ovo može trajati još 10 godina i zato apeliramo gospodi da se požuri jer nam deponija uništava zdravlje. Nije pravodobna došla mjerna stanica, upozorila je jedna od mještanki Dikla.

- Kad je došao grit, lagali su nam da je bezopasan, a sada nas preko jedne male kutije pokušavaju uvjeriti da je zrak čist kazao je Mario Živković koji je policiji tada prijavio određene osobe koje su unijele opasan otpad na deponiju. On upozorava da će sami mještani zatvoriti  deponiju. Ovih par dana bilo je nepodnošljivo, a nitko od struke nije rekao neka dica ostanu doma, podsjetio je Živković na licemjernu zaštitu zdravlja tijekom pandemije koja je sada izostala.

Je li znaju što je ispod ovih naslaga smeća, ne može se širiti deponija. Uzeli su terene građanima Dikla i već 20 godina slušaju obećanja o sanaciji deponije. Je li tko vidio taj plan sanacije, pitali su se prosvjednici kojima je dosta više praznih obećanja i najava zatvaranja deponije.

Svoj pečat prosvjedu dao je Enio Meštrović, gradski vijećnik, ovaj put u ulozi performera, odnosno golfera. On je zahvalio gradskoj vlasti što je još prije 20 godina tako atraktivan tern pretvorila u golf-igralište. Pored zdravih očiju koje nas ne varaju, evo ja ću sada odigrati partiju golfa, karikirao je Meštrović stare planove s deponijom Diklo na kojoj se, međutim, ništa nije dogodilo osim smrada i požara.

A Enio je zamahnuo konzervu kao pravi golferski udarac prema deponiji - simbolično uz Zadar je u srcu mome!