Nakon dva mjeseca istrage Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv 61-godišnjaka više kaznenih djela - teške krađe, prijetnje, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Podsjetimo, 61-godišnjak je s područja Sali na Dugom otoku, a sada je otkriveno više detalja o slučaju: 

Okrivljenom 61-godišnjaku se stavlja na teret da je od 22./23. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, uporabom fizičke snage otvorio prozor kuće oštećenog talijanskog državljanina i uzeo te zadržao za sebe više raznih predmeta, opreme za ribolov i ronjenje, kao i da je 27. kolovoza 2022., istom oštećeniku rekao da će ga ubiti i dignuti u zrak držeći u rukama mačetu i ručne bombe.

Okrivljenika se tereti i da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje i ostvarivanja nepripadne imovinske koristi držao drogu marihuana težine 18,24 grama, kao i da je, u cilju uzgoja radi daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, zasadio i uzgojio deset stabljika marihuane (ukupna masa lišća i začetaka cvjetnih vrhova četiri kilograma i 829,32 grama), a koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Okrivljenom 61-godišnjaku se stavlja na teret da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, bez ovlaštenja i protivno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao ručnu bombu i pet metara sporo gorućeg štapina.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćili su iz DORH-a.