Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom u svezi kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Sumnjiči ga se da je 26. listopada oko 15:45 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Petra Zoranića u Benkovcu, prvo šakama nasrnuo na 49-godišnjaka, a potom iz vozila izvadio drvenu palicu kojom ga je udario više puta, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

No policajci su ga ubrzo pronašli u obližnjoj ulici. Kako se 53-godišnjak više puta oglušio na njihove naredbe, vičući i odbijajući poći s njima, nad njim je uporabljena sredstva prisile, odnosno srušen je na pod, savladan i priveden u prostorije policije.

Ozlijeđenom 49-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. Nasreću, dobro je prošao jer se rukama uspio obraniti od udaraca palicom po licu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda - pokušaj te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.