Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je s tjedan dana zakašnjenja izvijestilo javnost o ispitivanju 39-godišnjaka sa šireg biogradskog područja, kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 39-godišnjak od 13. kolovoza do 18. listopada u više mjesta u Zadarskoj županiji, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, u obiteljskoj kući vagao i prepakirao drogu kokain i marihuanu. Osnovano se sumnja da je potom, u najmanje 44 navrata prodao drogu kokain drugim osobama, kao i da je držao 14,4 grama opojne droge marihuane pakirane u PVC vrećicu, a te se droge nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga, priopćili su iz DORH-a.

Podsjetimo, kod 39-godišnjaka je pronađeno i 30 komada baklji, koje su poveznica s njegovim djelovanjem u navijačkoj skupini.

- Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, javili su iz DORH-a na navodeći je li im prijedlog prihvaćen.