Utorak je bio poseban dan za Privatnu osnovnu školu Nova. Ispred školske zgrade u Splitskoj ulici stigao je pun šleper školskog namještaja, i to čak 62 klupe i 237 sjedalice koje su u savršenom stanju. Riječ je o velikodušnoj donaciji delegacije iz Bavarske, čiji su dolazak organizirali Mate Kliković, generalni tajnik najvećeg društva gradišćanskih Hrvata u mirovini te Barbara Leeb, bivša generalna tajnica Europskog vinskog viteškog reda.

- S radošću, pjesmom i zahvalnošću dočekali smo drage i uvažene goste, delegaciju iz Bavarske, koju je s našom školom povezala gospođa Silvija Vrkić, majka naše drage učenice, kojoj se ovim putem i zahvaljujemo. Gospoda iz Bavarske su našoj školi velikodušno donirala klupe i sjedalice te su im djeca u znak zahvalnosti priredila srdačnu dobrodošlicu s pjesmom Kalelarga i prigodnom dječjom pjesmicom na njemačkom jeziku, ističu iz škole.

Ravnateljica Dolores Mufa uz podršku Zdenka Rinčića predstavila je gostima rad škole. 

- Od srca se zahvaljujemo Konradu Kobleru, počasnom konzulu Republike Hrvatske u Bavarskoj, predsjedniku Europske unije Donja Bavarska kojeg se najviše dojmila multikulturalnost naše škole koju je nazvao "Europa u malom". Također se zahvaljujemo svim donatorima: Rudolf Gibisu, Josef Heislu, Heinz Moritzu, dr. Norbert Olfu i Josefu Schätzlu. Današnjim susretom smo se bolje upoznali, ojačali suradnju, a fotografije svakako svjedoče o početku divnog prijateljstva, podrške i suradnje u skoroj budućnosti, poručuju iz škole.