Iz Općine Sali objavili su natječaj za dva direktora mjesta tamošnjih komunalnih poduzeća.

Do sada je u komunalnim poduzećima "Mulić" i "Dugi otok i Zverinac" bio jedan jedini direktor - Stjepan Ligutić s adresom u Zadru. Njega je Općinsko vijeće Sali imenovalo na dva direktorska mjesta odlukom s početka 2017. godine.

Sudeći prema natječajima, sad će to biti dva radna mjesta i to mandatna, na četiri godine. Osobe koje budu izabrane automatski postaju državni dužnosnici i obveznici ispunjavanja imovinske kartice. Prema kartici dipl. ing. strojarstva Stjepana Ligutića,  on je plaću od 8000 kuna neto primao kao direktor Mulića, dok je na direktorskom mjestu u KD Dugi otok volontirao bez ikakve naknade.

Za imenovanje direktora/direktorice trgovačkog društva Komunalno društvo Dugi otok i Zverinac d.o.o., uvjeti su završen preddiplomski sveučilišni studij ili preddiplomski stručni studij (prednost građevinski ili strojarski smjer), te radno iskustvo na rukovodećim poslovima sa završenim stupnjem stečene stručne spreme od najmanje 5 godina,

Rukovodne, organizacijske i komunikacijske sposobnosti koje se procjenjuju na temelju izrađenog i prezentiranog programa rada Društva za četverogodišnje razdoblje i na temelju testiranja, zajednički je uvjet i za direktorsko mjesto u Muliću. Za to mjesto se ne precizira vrsta diplome.