Nakon milijun putnika i nikad više letova i kompanija, ove nedjelje će u Zračnoj luci Zadar nastupa poznata zimska tišina.

U subotu završava međunarodne sezona letova s 18 linija, a u nedjelju ostaje smo Croatia Airlines u zimskom redu letenja. I tako će biti sve do iduće sezone, kraja ožujka.

Premijer Andrej Plenković prošlog je mjeseca bio zadivljen rezultatima koji su mu prezentirani na zadarskom aerodromu povodom dolaska milijuntog putnika. Polije je novinarima izjavio kako će do kraja godine, zadarski aerodrom premašiti 2019. godinu, oko koje se vrte sva dostignuća Vlade RH. Te godina. Zračna luka Zadar nije bila ni blizu milijuna, točnije ostvarila je promet od 801 347 putnika. Do kraja ove godine zračni promet u Zemuniku je praktički na minimalcu.

Naime, zadarski aerodrom imat će samo vezu sa Zagrebom i to iz Pule, svaki dan ujutro i povratak navečer.
Ryanair koji je imao u Zemuniku ljetnu bazu s tri aviona i održavao je 46 linija, seli u Zračnu luku Zagreb gdje će kao i lani održavati 22 leta.

Sve je isto kao i lani, pa čak ni privatna hrvatska aviokompanija Trade Air koju Država potiče na održavanju domaćih aviolinija, neće doći u Zračnu luku Zadar.