Zadarska prometna policije je u petak, 21. listopada u Zemuniku Gornjem i na autocesti A-1 zbog prebrze vožnje sankcionirala dva vozača.

U petak, 21. listopada u 13.38 sati u Zemuniku Gornjem, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom presretač snimili su 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom Opel brzinom od 139 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.
Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 10.000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, u 15.10 sati na autocesti A-1, na dionici Benkovac - Pirovac, sa službenim vozilom presretač, snimljen je 41-godišnji državljanin Njemačke kako upravlja automobilom BMW brzinom od 216 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5 tisuća kuna.

Prometna policija je, također u petak, 21. listopada, u 21.15 sati na autocesti A-1, na području Jasenica, zatekla 42-godišnju vozačicu automobila Volkswagen čakovečkih registarskih oznaka, koja je pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg prouzročila prometnu nesreću slijetanjem vozila van kolnika. U nesreći je nastupila materijalna šteta.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačica je u subotu, 22. listopada uz Optužni prijedlog prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru-