Turistička zajednica Grada Zadra u provedbi integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu započinje ispitivanje stavova stanovnika grada Zadra.

Cilj istraživanja je dobiti mišljenja, smjernice i stavove koji će Gradu Zadru i Turističkoj zajednici grada Zadra biti vrijedan materijal u provedbi odgovornog turizma u skladu sa svjetskim trendovima i preporukom Svjetske turističke federacije (UNWTO), temeljen na stavovima stanovnika, gostiju i sudionika koji aktivno sudjeluju u turizmu grada Zadra.

Turistička zajednica u procesu je mjerenja online reputacije i uskoro će se objaviti rezultati mišljenja zadarskih gostiju o turizmu i kvaliteti koju gosti osjećaju tijekom boravkom u Zadru. Procjena je da će se analizirati više od 30.000 mišljenja gostiju.

Iz navedenih razloga važno je prikupiti što veći uzorak stanovnika zbog čega se pozivaju svi stanovnici da ispune anketu na linku https://www.surveymonkey.com/r/F6HJ729 i daju svoj doprinos u razvoju turizma, koji se uvijek nalazi pred novim izazovima u upravljanju, prilagođavajući se trendovima u turizmu, a istovremeno s velikom pažnjom prema održivosti i očuvanjem tradicije, prostora i kvalitete života stanovnika.

Ispitivanje se provodi online, a rezultati će biti javno objavljeni skupa s potencijalnim rješenjima. Uspješna turistička destinacija je samo ona destinacija u kojoj žive zadovoljni stanovnici koji svojim konstruktivnim stavovima aktivno utječu u razvoju turizma svoga grada, poruka je TZ Grada Zadra.