Sredstvima OŠ Sv. Filip i Jakov, Zadarske županije te financiranju i programima Općine Sv. Filip i Jakov, učenicima OŠ Sv. Filip i Jakov i ove godine je na raspolaganju školska kuhinja, blagovaonica te topli obrok a godinu su započeli i s brojnim izvannastavnim aktivnostima. Učenici prvih i drugih razreda također imaju produženi boravak, dok prvašiće na školskim klupama svake godine dočekaju paketi školskog pribora.

Svi učenici i matične i područnih škola nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni a učenicima matične škole su na raspolaganju usluge školske kuhinje u kojoj su zaposlene dvije kuharice.

"Rad jedne kuharice sufinancira Općina Sv. Filip i Jakov, koja također izdvaja i sredstva za rad učiteljice u produženom boravku. Usluge produženog boravka škola omogućava već petu godinu zaredom za učenike prvih i drugih razreda čija su oba roditelja zaposlena", kaže Gordana Kurtov, ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov.

Škola je i u projektu subvencionirane prehrane „Osigurajmo obrok i dalje„ već četvrtu godinu.

"Iz tog projekta se sufinancira školski obrok za sve učenike čiji roditelji ostvaruju pravo na dječji doplatak sa 5,27 kn po obroku. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD)", kaže Kurtov.

Kako bi se učenicima omogućio što kvalitetniji boravak u školi po uvođenju cjelodnevnog boravka u školi, sredstvima Zadarske županije izrađena je projektna dokumentacija za dogradnju dvije učionice i veće školske knjižnice. Projekt čeka objavu Javnog poziva od strane MZO za dodjelu sredstava iz paketa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Općina Sv. Filip i Jakov osigurala je svim prvašićima u općini školski pribor a školska nastava po nacionalnom kurikulumu provodi se u jednoj smjeni.