Nakon tragične smrti mladića iz Irske u Perivoju kraljice Jelene, gradske vlasti još nisu ništa napravili na podizanju zaštitne ograde nad provalijom unutar bedema kojeg koristi Čistoća za skladište opreme.

Iako su odmah dobili konzervatorske uvjete koje nikad nisu ni tražili, problem je novac.

Proizlazi to iz odgovora kojeg smo dobili iz Ureda gradonačelnika Zadra.

Iako je i ovaj put izbjegnut izravan odgovor na pitanje u čijoj je nadležnosti ta ograda, jasno je i logično kako je komunalna oprema kao i održavanje zelenih i javnih površina u resoru Odjela za komunalne djelatnosti.

Odgovor napisana birokratskim izričajem malo smo preuredili.

Prema konzervatorskim uvjetima, ograda mora biti kombinacija metalne ograde i zimzelenog grmolikog bilja zasađenog sa njene vanjske i unutarnje strane. Ograda će biti točkasto učvršćena u nasipanim površinama stazama u parku i perivoju. Stoga će sukladno odredbama i obvezama Zakona o komunalnom gospodarstvu grad Zadar proračunom za 2023.godinu planirati dodatna proračunska sredstva za održavanje javnih zelenih površina u dijelu izrade dokumentacije, geodetskog snimka, tlocrta sa s označenim svim pozicijama na koje je potrebno postaviti ogradu, prijedlogom izgleda ograde i vrstom bilja kako bi što prije započeli s podizanjem ograde, navodi se u odgovoru gradske vlasti.

Prema odgovoru  kojeg smo po istoj temi dobili iz Grada Zadra u kolovozu, rečeno je kako će u procesu izrade predmetne dokumentacije i sigurnosnoj procjeni učinkovitosti iste sudjelovat će više upravnih odjela i tvrtka Nasadi d.o.o., te će se nakon toga donijeti zaključak o preuzimanju obveza realizacije iste."

Valjda će do ljeta uspjeti podići ogradu koja prema poslu kojeg su nabrojali a za koji nisu planirali novac, kao da ne postoje izmjene plana javna nabave, ispada će biti ograda od zlata.