U utorak, 25. listopada u Osnovnoj školi Šime Budinića obilježit će se Dani kruha.

Pod geslom: "Budi dobar kao kruh za druge" iz škole žele potaknuti svoje učenike na humanitarno i plemenito djelovanje prema potrebitima.

Uz humanitarnu prodaju kruha i krušnih proizvoda po prvi put prodavat će se i magneti i straničnjaci s prigodnim motivima kruha, pekara koji su izradili "Mali poduzetnici." Sav prikupljeni prihod namjenjen je potrebitim obiteljima naše škole i obrazovanju djece iz Etiopije.

Dani kruha objedinjuju više projekata koji su se udružili kako bi pomogli potrebitima. Učiteljica Ivanka Biskup vodi "Male kreativce", vjeroučiteljica Marijana Dellavia "Biblijsko-kreativnu skupinu", Nada Nekić "Mali poduzetnici", a Marina Šimičev projekt "Škole za Afriku".

U jutarnjoj smjeni, 25. listopada u 10:10 sati održat će se i prigodna priredba u kojoj će sudjelovati učenici škole s prigodnim recitacijama. Voditelje je pripremila profesorica hrvatskog jezika Mateja Jurjević, a profesorica likovne kulture Veronika Šindilj zaslužna je za jesenski prigodni izgled školskog hola i izložbu radova naših učenika. Sudjeluje i mali zbor pod vodstvom učiteljice Marije Krpan i u pratnji učitelja Tomislava Pehara, a stižu i gosti iz DV Blagovijest koji će sudjelovati u priredbi. Nakon pozdrava ravnateljice Jagode Galić i blagoslova župnika crkve Presveto Srce Isusovo uslijedit će humanitarna prodaja.