Nakon ublaženih mjera i dvije pandemijske godine, Dom za odrasle osobe Zemunik opet je pozvao korisnike, štićenike radnike ustanova socijalne i zdravstvene skrbi, udruge, učenike osnovne škole i predstavnike općine na sudjelovanje u tradicionalnom branju maslina.

U goste su stigli Dom za odrasle osobe Sv. Nedjelja, Nedešćina (Istra) Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, Dnevni boravak za odrasle osobe Zadar, Centar za pružanje socijalnih usluga Zadar, PB Ugljan, Udruga socijalnih radnika Zadar, Osnovna škola Zemunik i predstavnici Općine Zemunik.

Branje maslina u masliniku Doma za odrasle osobe Zemunik već je tradicija okupljanja, zajedništva i suradnje u skrbi odraslih osoba s mentalnim poteškoćama i intelektualnim poteškoćama, a osobama s invaliditetom djece i mladeži kroz aktivnosti u sklopu radne terapije važnih za mentalno zdravlje, socijalizaciju, te integraciju osoba s invaliditetom u zajednicu.

- Osobe s invaliditetom su osobe sa sposobnostima i mogućnostima, jednako vrijedni članovi zajednice, a o tome govore brojne zlatne medalje nagrađivanog maslinovog ulja na međunarodnim natjecanjima maslinara Mediterana Maslina Zadar i Maslina Split, naglasila je Nataša Petrušić, ravnateljica Doma za odrasle osobe Zemunik.