Usred javne dražbe za 15 milijuna kuna vrijedno "Bagatovo" zemljište na Meladi stiglo je pismo razlučnog vjerovnika Siegersfelda, zagrebačke agencije za prikupljanje i naplatu računa. 

Njezin direktor Ante Šušnjar potpisao je izjavu kojom kupuju nekretninu stečajnog dužnika, tvrtke Euro Ivi, tako da u prijeboj stavljaju svoju tražbinu u visini utvrđene vrijednosti nekretnine. Kako njihova tražbina iznosi preko 28 milijuna kuna, za to imaju i viška. Trgovački sud u Zagrebu, na kojem se vodi cijeli postupak, stoga su zatražili da nakon završetka javne dražbe donese rješenje o dosudi, kojim bi Siegersfeld postao novi vlasnik površine od preko četiri tisuće iznad trgovačkog centra Lidl.

Na bubnju su, naime, završile dvije parcele - industrijsko dvorište površine 3891 m2 i neplodno zemljište od 335 m2. Na jednu parcelu (k.č. br. 3281/16) vodi ograđeni put na uglu ulica biskupa Jurja Dobrile i Franje Petrića, dok je druga (k.č. br. 3281/4) pozicionirana uz Ulicu Benka Benkovića.

Podsjetimo, prodaja se odvija u stečajnom postupku za tvrtku Euro Ivi, vlasnički povezanu s kontroverznim hercegovačkim poduzetnikom i tajkunom Milanom Lučićem. Uvjeti za prodaju parcela na Meladi ostvareni su 7. lipnja kada je "nadležni trgovački sud donio rješenje kojim se kao neosnovan odbija prijedlog Bagat trgovine u stečaju od 8. lipnja 2017. godine za prekid prodaje nekretnina".