Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanja nad 39-godišnjakom sa šireg biogradskog područja zbog kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Sumnjiči ga se da je u vremenu od kolovoza do listopada ove godine na širem biogradskom području u najmanje 44 navrata izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 1 do 5 grama prema krajnjim kupcima. Nadalje ga se sumnjiči da je u odnosu na druge dvije osobe počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, što znači im kokain nije prodao, već dao.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, jučer 18. listopada na širem biogradskom području, provedena je pretraga doma kojeg osumnjičenik koristi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 14,4 grama marihuane, kao i novac, i to više desetaka tisuća kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Također je pronađeno i 30 komada baklji - bengalki iz kategorije P1, čije posjedovanje nije dozvoljeno za osobne potrebe. Kako neslužbeno doznajemo, 39-godišnjak je povezan s navijačkom skupinom, a policiji je poznat od ranije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenih djela Neovlaštenu proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Isto tako, zbog neovlaštenog posjedovanja pirotehničkih sredstava, nadležnom sudu je podnesen optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.