Glavni županijski državni odvjetnik u Zadru Emilijo Kalabrić imenovan je danas zamjenikom glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. 

Kalabrić je zadarski ŽDO preuzeo u studenom 2019. godine, a dotad je bio zamjenik i glasnogovornik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Njegovo imenovanje za vršitelja dužnosti, a potom i na četverogodišnji mandat, bila je svojevrsna pljuska zadarskom pravosuđu jer je Državnoodvjetničko vijeće poništilo natječaj na kojeg su se za to mjesto javila trojica zadarskih kandidata. ŽDO sada ponovno, na polovici njegovog mandata, ostaje na zadarskom kadru jer Kalabrić ubrzo odlazi u Zagreb, a preostaje vidjeti tko će naslijediti u Zadru. 

Inače, Kalabrić je poziv na intervju čekao od veljače, kada je objavljen oglas za Kazneni odjel u Državnom odvjetništvu. Na razgovoru, održanom danas u Zagrebu, dobio je maksimalnih 15 bodova, kao i još četvero kandidata koji su u istom danu imenovani za zamjenike glavne državne odvjetnice. To su: Jurica Ilić, županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu; Michele Squiccimarro, županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu; Diana Pervan, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu; te Barbara Sandalj, zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.