Općinski sud u Zadru osudio je 47-godišnjaka na dvogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijetnje prema bliskoj osobi.

Sud je utvrdio kako je 28. srpnja 2020. godine oko 17 sati u Bibinjama, nakon što je ugledao svoju sestru i njezinog izvanbračnog supruga, u cilju da ih zastraši počeo vikati: "Što vi imate tuda prolaziti, koju pič** materinu, još jednom prođite ovuda, glavu ću vam sikirom otkinuti", što je kod njih izazvalo osjećaj straha za vlastite živote.

Njegova sestra navela je kako se incident dogodio na obiteljskom zemljištu koji je nakon smrti oca ostao u zajedničkom vlasništvu. Zbog straha od brata od tog dana nije prolazila tim putem preko kojeg cijeli život idu na kupanje. Naime, istaknula je kako je 47-godišnjak i ranije imao agresivne ispade te da je u lošim odnosima i s ostatkom obitelji. Tako je s njim na sudu i zbog druge prijetnje, koju je uputio njoj i bratu, a vode i imovinsko-pravni spor.

S druge strane, 47-godišnjak je tvrdio da nikome nije prijetio, te da je ovo treći put da ga sestra na isti način prijavljuje jer ga želi zatvoriti. Sud mu nije povjerovao pa mu je izrekao kaznu od 8 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.