Jedan državljanin Bosne i Hercegovine, s prebivalištem u Njemačkoj, dosjetio se kako bi mogao besplatno ljetovati u Zadru.

Kontaktirao je vlasnika apartmana na Kalelargi i dogovorio smještaj u trajanju od tjedan dana, od 27. lipnja 2020. godine do 4. srpnja 2020. godine. Iznajmljivač je 35-godišnjaku poslao ponudu s cijenama smještaja i akontacijom, a ovaj mu je obećao da će sve platiti po odjavljivanju iz apartmana. Tog dana, putem WhatsAppa vlasniku je poslao poruku u kojoj je naveo da je napustio apartman, te da će mu se javiti i podmiriti troškove boravka u iznosu od 1.840 kuna. Kako mu je nakon toga prestao odgovarati na poruke, zadarski iznajmljivač je sve dokaze predočio policiji koja je protiv 35-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za prijevaru.

Iako je presuda ubrzo donesena na Općinskom sudu u Zadru, tek je ovih dana objavljena na e-oglasnoj ploči sudova na kojoj je vidljivo kako je 35-godišnjak dobio kaznu od šest mjeseci zatvora, a koja se neće izvršiti ako u roku od godinu dana, koliko mu traje uvjetna, ne pronađe novi „besplatni" apartman.