Na javnoj dražbi, koja se održala u petak u podne u uredu javnog bilježnika Emila Brkića, prodan je Kerumov stan na Relji! Potvrdila nam je to stečajna upravitelja splitske tvrtke Kerum u stečaju, Natalija Mladineo.

- Prihvaćena je najviša ponuda kupca koji ima rok od 30 dana za potpisivanje ugovora o kupoprodaji i uplatu kupovnine, kratko nam je rekla Mladineo koja dok traje ta procedura ne želi govoriti o ostalim podacima, imenu kupca, postignutoj cijeni, ali ni o samom broju pristiglih pisanih ponuda. Kasnije se ispostavilo kako je pristigla samo ta jedna. 

Podsjetimo, stan površine 114,39 m2 nalazi se na četvrtom katu tzv. "Kerumove zgrade" na adresi Trg kneza Višeslava 6C. Stan se sastoji od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupatila, WC-a, kuhinje s dnevnim boravkom i blagavaonicom, te dvije lođe. Nekretnina, koja je ranije bila u vlasništvu tvrtke bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, kroz stečajni je postupak procijenjena na 1.713.026 kuna, a toliko je iznosila i početna cijena licitacije.