Policija je uz pomoć nadzornih kamera identificirala, a Općinski sud u Zadru ovih dana osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu hrvatskog državljanina iz unutrašnjosti, koji je prije nekoliko godina na plaži u Novalji iskoristio trenutak kada je njemački državljanin ušao u more s prijateljima te mu s ručnika ukrao torbicu, u kojoj je bilo novca u vrijednosti oko 1.000 eura.

U presudi se navodi kako je ovaj primatelj invalidske mirovine, već ranije osuđivan, prolazeći pored ručnika i drugih stvari iskoristio trenutak nepažnje oštećenog, koji je pored sebe na ručniku držao torbicu s osobnim dokumentima i novcem, te uzeo torbicu. Nije bio svjestan da plažu pokriva 100 kamera visoke rezolucije, te se udaljio prema izlazu s plaže i obližnjoj šumici.

Odmah po povratku iz mora Nijemac je alarmirao policiju, koja je pregledala nadzorne kamere i ugledala sumnjivca. Kada su ga sutra opet ugledali, u istoj odjeći kao prošlog dana, brzo su ga locirali te mu prišli i uhitili ga.

Lopov se na suđenju branio kako on nije uzeo torbicu, a u Novalji obavlja povremene poslove u građevini, no zbog očitih dokaza i iskaza policijskog službenika, sudac ga je proglasio krivim. Uvjetna kazna zatvora neće se izvršiti ako ne ponovi slično djelo, a oštećenom Nijemcu mora platiti 7.300 kuna odštete.