Tržnica Zadar danas je objavila natječaj za zakup 25 kućica za Advent koji će se u Zadru održati od 24. studenog, Dana grada do 7. siječnja 2023 godine s radnim vremenom od 10 do 1 sat u noći.

Lokacija je uobičajena: Trg pet bunara i Trg Petra Zoranića a kućice su iste. Međutim, početna cijena zakupa je skočila u nebo te dosegnula 28 tisuća kuna.
Više je to i od referentne 2019. godine kada je najveća početna cijena bila 24 tisuće kuna, a najveća licitirane zakupnina iznosila 42 tisuće kune.

Još lani je, bez obzira na pandemijske uvjete zbog kojih kućice nisu bile otvorene tijekom jutra kao i rizika vremenskih uvjeta za zakup kućica, Tržnica otvorila 141 ponudu. Rekord licitacije bio je 61 250 kuna bez PDV-a na početnu cijenu koja lani  bila 7 i 12 tisuća kuna.

U  danas objavljenom natječaju Tržnice, najniža početna cijena je 16 tisuća za najmanje kućice od 9 kvadrata, najviše je kućica, površine 18 m2 po početnoj cijeni od 22 tisuće te za 24 tisuće kuna i samo ona najveća od 36 kvadrata ima početnu cijenu od 28 tisuća kuna što nije upola lani  dosegnutom iznosu  za tu istu kućicu koju je u zakup dobila Familia d.o.o. iz Zadra.

Licitacija će ove godine biti 27. listopada u Velikoj vijećnici Grada Zadra.