Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom sa splitskog područja u dobi od 39 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju".

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, čija je djelatnost trgovina automobilima i motornim vozilima, ujedno i jedini ovlaštenik za raspolaganje sredstvima po računu društva, u razdoblju od siječnja 2018. do kolovoza 2019. godine u više navrata bez ikakve valjane pravne osnove sa žiro računa društva podizao u gotovini novac društva, koji nije utrošio u poslovne svrhe već ga je nepripadno zadržao za sebe.

Sumnja se da je na taj način pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist za sebe u iznosu od preko 3,6 milijuna kuna, a za koji iznos je oštetio navedeno trgovačko društvo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 39-godišnjaka se nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.