Odlični gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u osmom mjesecu 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana kolovoza u Zadarskoj županiji evidentirano je 64.602 zaposlenih što je povećanje za preko tri tisuće (3.059 ili 4,97 posto) u odnosu na isti dan godinu ranije kada je bilo 61.543 prijavljenih građana, javljaju iz Zadarske županije.

Odlične brojke u kolovozu nadovezuju se na srpanj ove godine u kojem je također zabilježeno gotovo 65 tisuća zaposlenih (64.990) te se slobodno može kazati da je ovo dosad najbolja godina po pitanju broja zaposlenih, ali i po najmanjem broju nezaposlenih.

- Godinu je zasad obilježila odlična turistička sezona, rast gospodarstva i rekordna zaposlenost u Zadarskoj županiji. U velikoj mjeri to je zasluga i odlične turističke sezone koja je potvrdila dobru pozicioniranost naše županije kao turističke destinacije, istaknuo je ovim povodom župan Božidar Longin dodavši da se očekuje kako bi brojke trebale biti u rangu rekordne 2019. godine kada je na području Zadarske županije zabilježeno 15 milijuna noćenja i 2 milijuna dolazaka.