Na Otvorenom prvenstvu Dubrovnika u atletici u konkurenciji 18 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore atletičari zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac osvojili su 18 odličja i to po osam zlatnih i srebrnih te dva brončana.

Dvostruko zlatni bili su Lukrecija Krstičević (800m, 60m) i Božidar Perinović (kugla 4kg, 60m). Zlato su osvojili i Ariana Tabak (vortex, mlađe kadetkinje), Natali Barišić (vortex, limačice) Roko Magaš (60m) te štafeta limačica 4x60m.

Dio te štafete je i Natali Barišić koja je potpisnica još tri srebrna odličja (60m, 100m, dalj) te je s pet medalja oko vrata najuspješnija atletičara mitinga.

Dva srebra osvojila je Franka Gvardiol (vortex, 60m), a po jedno Dorijan Jurešić (vis), Božidar Perinović (dalj) i štafeta limača 4x60m. Brončana su bila braća Jurjević, Vito (kugla 3kg) i Rino (vortex).

Pred atletičarima AK Alojzije Stepinac brojni su novi izazovi do kraja ovog mjeseca. Već 15. listopada očekuje ih Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju (Kozjak), dan kasnije Prvenstvo Dalmacije u krosu (Musapstan), 22. listopada Prvenstvo Hrvatske u krosu (Varaždin) te 30. listopada tradicionalni miting u Makarskoj.