Na staroj pijaci gradske tržnice od srijede, 12. listopada, do subote, 15. listopada odvijat će se treće izdanje festivala mesa Meat Me.

Treći Meat Me Festival i ove godine organizira Turistička zajednica grada Zadra uz potporu niza partnera, prvenstveno Grada Zadra, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s Tržnicom Zadar. Meat Me 3.0 će biti organiziran s jednim glavnim ciljem: da u posezonskom razdoblju, u vrijeme dok je Zadar mnogim turistima atraktivan zbog svog jesenskog šarma, prezentira tradicionalna mesna dalmatinska jela i vina te dio bogate gastronomske baštine ovoga kraja.

U slasnim zalogajima, po prihvatljivim će cijenama podjednako moći uživati i gosti našeg grada kao i domaći ljudi, svi oni koji vole meso. U odnosu na prethodna dva Meat Me festivala, ove je godine došlo do organizacijskih promjena. U njega više nisu uključeni zadarski restorani. Gastronomski program će nositi sukošanski Catering Piazza, koji će svakodnevno pripremati dva jela na zadanu mesnu temu, a izbor je pao na svinjetinu, junetinu, piletinu - pulastra i teletinu.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg festivala će biti - mesna ponuda za vegane.

I prava mesna i veganska jela prodavat će se po gotovo simboličnim cijenama, znatno nižim od uobičajenih ugostiteljskih, a dio zarade namijenjen je u humanitarne svrhe.

Kao i prijašnjih godina u program Meat Me Festivala bit će uključeni i profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Svaki će dan u programu sudjelovati po jedan gost-kuhar koji će govoriti o pojedinim mesnim jelima. Bit će to Josip Vrsaljko, Mirko Poljak, Robert Pinto i Renato Kraljev.

Svakodnevno će na Festivalu sa svojim vinima biti nazočni vinari zadarskog kraja, a za druga pića, sokove i koktele, pobrinut će se Maraska u svom kutku.

Koordinator programa je ove godine tvrtka Zadar Event, a cjelokupnu scenografiju  osmislit će i izvesti Plan B.

Programe će voditi poznati zadarski novinari i radijski voditelji Ana Marušić, Nikolina Radić i Ivica Štorić, a u glazbenom programu su DJ Denis i DJ Davor.

Program će u četiri festivalska jutra početi u 10, a završiti u 14 sati. U srijedu i četvrtak Meat Me 3.0 će imati samo jutarnja izdanja, a u petak i subotu i večernja, od 18 do 24 sata.

Uz velike roštilje posjetitelje će u petak, 14. listopada, zabavljati popularna zagrebačka grupa Pips, Chips & Videoclips, dok će u subotu, 15. listopada, zadnju večer festivala nastupiti riječki elektro rock duo The Siids.