Gradonačelnik Branko Dukić, zajedno s pročelnicom Dinom Bušić i pročelnikom Antom Ćurkovićem, danas je u Šibeniku preuzeo još jedno veliko priznanje za Providurovu palaču - nagradu za kulturnu atrakciju 2022. godine koju dodjeljuje Hrvatska Turistička Zajednica, objavljeno je na facebooku Grada Zadra.

Zadar je podijelio tu nagradu sa Šibenikom, odnosno ustanovom Tvrđava kulture Šibenik za Kuću Arsen.  Oni su sinoć medijima poslali objavu o tome da im je to treća nagrada za kulturnu atrakciju godine. Iz te ustanove neprekidno stižu najave o događanjima koji su ih uzdigli u sam vrh ljetnih kulturnih i zabavnih događanja te turističke ponude koju Šibenik nudi sa svojim tvrđavama dok je mjesto kulturnog života za domaće postala Kuća Arsen.

Na sinoćnjoj svečanosti u šibenskom Amadria Parku, dovoljno je bilo vidjeti  samopouzdanje Gorane Barišić Bačelić, ravnateljice Tvrđave kulture Šibenik i čuti autohtone šibenske glazbenike, da bi se znalo zbog čega su ljudi najvažniji. U Šibeniku je ta simbioza sa Šibenčanima u Zagrebu dala neizmjerne rezultate. U Zadru to su samo projekti i strategije koje kreiraju uglavnom Zagrepčani, dok se zadarske kreativne snage u Zagrebu ne angažiraju od strane gradske vlasti.

Jedino priznanje zadarskom turizmu jučer je bila nagrada u kategoriji Čovjek - ključ uspjeha koju je dobila Andrea Magdalena Olić iz Turisthotela i to za najboljeg djelatnika u marketingu i prodaji.

Saša Began iz restorana Foša proglašen je najboljim kuharom u 2022.

U Hrvatskoj turističkoj zajednici su shvatili kako su sportaši najbolji promotori pa je Luka Modrić dobio tu počasnu titulu a preuzela je njegova sestra Diora. U ulozi promotora sinoć su u Šibeniku bila i braća Fantela.

Svjetska klasa jedriličara, Šime i Mihovila Fantela kao i Sandra Perković prvi put  su pozvani na svečanost Dana turizma.