Grad Zadar i SC Višnjik pripremaju veliku kombinaciju kojom će Zadar kroz sportske infrastrukturne projekte u ŠC Višnjik (olimpijski bazen, bazen za skokove u vodu i dvorana) osloboditi KK Zadar duga od 9,4 milijuna kuna.

Ideja da se dug KK Zadar prema Višnjiku rješava gradnjom infrastrukture uspješno je testirana na projektu vrtića Višnjik 3, u kojega su nedavno ušli korisnici. Umjesto financiranja samog projekta, Grad je košarkaškom klubu dodijelio kapitalnu pomoć od 5,5 milijuna kuna, koja nije sjela na njegov račun, već je cesijom izravno poslana na Višnjik za gradnju novog vrtića.

Nepoznanice oko sudbine velikog montažnog bazena iz splitske Spaladium arene, u kojoj se igralo Europsko prvenstvo u vaterpolu, dale su novi zamah priči. U sljedećim danima očekuje se odluka splitske vlasti hoće li zadržati bazen (potrebno mu je odrediti lokaciju i platiti relativno skupe troškove demontaže i montaže). Ako ga Splićani ne budu htjeli, a postoje takve naznake, došao bi u Zadar, gdje bi ga dočekali raširenih ruku. Kako ga je moguće modularno slagati, on bi se u Zadru postavio u nešto manjoj dužini i širini (20x25 metara), ali s dubinom od čak šest metara, te bi time (prvenstveno) služio kao bazen za skokove u vodu na otvorenom.

S premijerom Andrejem Plenkovićem u utorak su u Gradskoj upravi otvoreni razgovori na temu sufinanciranja gradnje drugog, velikog olimpijskog bazena. Ideja je da država pomogne dijelom sredstava, dok bi Grad opet cesijom na SC Višnjik prebio sredstva od oko 9 milijuna kuna duga KK Zadar, čime bi on bio u potpunosti isplaćen. Sa sredstvima i države i grada SC Višnjik bi imao dovoljno novca za prihvat montažnog bazena, gradnju olimpijskog bazena i gradnju dvorane, koja je planirana neposredno uz vrtić.

Direktor SC Višnjik Denis Karlović kaže kako su prema njegovim informacijama otvoreni razgovori s premijerom oko sufinanciranja projekta, ali taj proces vodi Gradska uprava. Ostvari li se sve kako je najavljeno, već u sljedeću godinu-dvije Zadar bi na Višnjiku mogao imati tri nova velika sportska objekta.