Muškarac iz zadarske okolice na sudu je proglašen krivim zbog „prekršaa protiv javnog reda i mira" nakon što je svoju tadašnju djevojku automobilom odveo u Kožinske bore i tamo je napao tvrdeći da je sponzoruša.

Prema presudi Općinskog suda u Zadru, on je jednog dana u listopadu 2018. godine oko 13 sati u mjestu Kožino, u šumi, narušavao javni red i mir vikom i tučom na način da se isti nalazio u svom vozilu sa svojom bivšom djevojkom.
Vozeći iz Zadra prema Ninu u jednom trenutku je skrenuo vozilom prema šumi koja se nalazi u mjestu Kožino. Nakon što je zaustavio vozilo najprije je počeo vikati na nju riječima: „Sponzorušo jedna, treba vas sve poubijati, glupačo jedna mislila si da ćeš proći lišo!", a potom je dva puta otvorenim dlanom udario u glavu u predjelu desnog obraza te je upitao gdje su kartice od punomoći.

Kada mu je djevojka odgovorila da ih nije ponijela, uhvatio ju je rukama za vrat i bradu i počeo je stiskati, a potom je uzeo mobitel. Nakon toga mu je ona rekla neka je odveze u Nin kod prijateljice što je isti i učinio, čime je prestalo daljnje narušavanje javnog reda i mira.

Optuženi muškarac tvrdio je da ju je na putu samo upitao što joj se dogodilo, a kada mu je odgovorila da joj je dugo čekati dok je on na poslu ostavio ju je kod caffe bara u Ninu i otišao kući. Ipak, svjedokinja je potvrdila djevojčinu priču te je sud njezinom iskazu poklonio vjeru.

Do uvođenja skorih kazni u eurima, još uvijek se izriču u njemačkim markama, a muškarcu je za ovaj prekršaj izrečena kazna od ravno 100 DEM, odnosno 375,58 kuna.