Dom za odrasle osobe Zemunik, u partnerstvu s Općinom Zemunik, proveo je EU projekt "Život u susjedstvu". 

Na završnoj konferenciji, održanoj 29. rujna u prostorijama Općine, nazočnima su se obratili gđa Nataša Petrušić - ravnateljica Doma za odrasle osobe Zemunik, te načelnik općine Zemunik Donji Ivica Šarić, nakon čega je projekt predstavila koordinatorica Andrea Novaković.

Istaknuto je kako se uspješnim završetkom odnosno provedbom projekta „Život u susjedstvu" unaprijedila kvaliteta življenja osoba s mentalnim oštećenjima kroz proširenje socijalne usluge organiziranog stanovanja Doma za odrasle osobe Zemunik. Cillj projekta je bio da se osobama s mentalnim oštećenjima omogući usvajanje novih znanja i vještina bitnih za njihov samostalan život i uključivanje u život zajednice.

Organizirano stanovanje je socijalna usluga kojom se odraslim osobama s mentalnim oštećenjem uz organiziranu stalnu ili povremenu pomoć stručne ili druge osobe, u stanu ili izvan stana želi osigurati osnovne životne potrebe, te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske i druge potrebe. Projekt je omogućio povratak 4 korisnika u život lokalne zajednice kroz socijalnu uslugu organiziranog stanovanja u stambenoj zajednici, uz podršku i pripremu multidisciplinarnog stručnog tima Doma. Projektom se, stoga, provela adaptacija stana u Zemuniku Donjem, gdje su korisnici smješteni, a u kojem se adaptiralo 6 infrastrukturnih jedinica u okviru prizemlja i kata.

Na kraju konferencije svi sudionici imali su priliku obići predmetnu, obnovljenu nekretninu i dobiti uvid u obavljene radove, odnosno obnovljene jedinice.

Ukupna vrijednost projekta „Život u susjedstvu" je 710.051,86 kuna, a sufinanciranje EU iznosi 100% vrijednosti projekta. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 -2020. Projekt je trajao od 7. lipnja 2019. do 1. listopada 2022. godine.