Iz Dječjeg vrtića "Sunce" javljaju kako i dalje nastavljaju s promoviranjem odgojno-obrazovne prakse ustanove s ciljem unaprjeđenja odgojiteljskog poziva.

Proteklog tjedna njihove odgojiteljice Martina Rados i Vedrana Vulić sudjelovale su kao izlagači na Danima predškolskog odgoja, Čakovec "Zajedno rastemo: Djetinjstvo - kulture i mogućnosti" u Svetom Martinu na Muri.

Istovremeno su odgojiteljice Edita Tošić, Nives Paleka i Gordana Šarić sudjelovale na lutkarkom festivalu LUF UF 2022.- Lutka u rukama učitelja i odgojitelja, Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavljajući Dječji vrtić "Sunce" predstavom "Ribar Palunko i njegova žena".

- Razmjena iskustava i dobrih primjera prakse nužna je, kako bi vlastitom refleksijom sami odgojitelji osvijestili svoje jake te osnažili svoje slabije strane. Sudjelovanje na ovakim skupovima za predškolsku ustanovu od iznimne je važnosti jer na taj način odgojitelji imaju priliku stjecati nova znanja i vještine za dobrobit odgojno-obrazovnog procesa, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića "Sunce" Mirjana Miočić.