Zadarska flota na ovogodišnjoj Mrduji, najvećoj i najdugovječnijoj regati krstaša, nikada nije bila manja ali je zato bila jaka.

Tri broda iz JK Uskoka postigli su odlične rezultate na regati na kojoj je prvoplasirana crnogorska posada Maxi Jena oborila rekord jedrenja. Oni su na cilj stigli u 13 :01:43 sati, što znači da su odjedrili Mrduju za dva sata i nepune dvije minute.

Zadarski kormilar i kapetan Igor Čupić sa svojom Furiosom 2 kroz cilj je projedrio u 13:35:19 sati što je četvrti ukupni rezultat regate. Taj izvrstan rezultat doveo ga je do njegovog do sad najboljeg rezultata na prestižnoj Mrduji - prvog mjesta u prvoj skupini. U istoj skupini jedrio je i Robert Sandalić koji je sa svojom posadom Gringa 3 ostvario 5. mjesto. U cilj su ušli u 14:03:02 sati.

Inače pilot Vladimir Eršek za kormilom trećeg klupskog broda pod imenom Kaja završio je Mrduju na 8. mjestu svoje skupine. On je u cilj ušao u 15,33 sati.

Start je po tradiciji označio gradonačelnik Splita, ovaj put Ivica Puljak zajedno sa izaslanikom Predsjednika RH, dr. Željkom Jovanovićem, bivšim ministrom i aktualnim SDP-ovim zastupnikom

Krstašima je Mrduja bila uvertira za Višku regatu polovicom listopada, također u organizaciji JK Labud a neki su produžili u Trst gdje se idućeg vikenda jedri čuvena Barcolana.