Nakon gotovo tri i pol mjeseca i preko 30 filmskih projekcija, u nedjelju 2. listopada zatvara se ljetna pozornica Kino Zone uz posljednje remek-djelo znamenitog meksičkog redatelja Guillerma Del Tora, Ulicu noćnih mora!

Stan (Bradley Cooper) spali svoj dom i zaposli se u putujućem cirkusu. Od voditelja cirkusa Clema doznaje kako traži alkoholičare ili ovisnike o drogama s problematičnom prošlošću i mami ih obećanjima o "privremenom" poslu i alkoholu s opijumom. Zatim koristi njihovu ovisnost dok ne potonu u ludilo i izopačenost, stvarajući tako novu cirkusku nakazu. Stan ubrzo započne raditi s vidovnjakinjom "Madame Zeena" i njezinim mužem alkoholičarom Peteom. On i Zeena upozoravaju Stana da nikada ne koristi njihove vještine jer inače ljudi stradaju. U međuvremenu, Stana privlači kolegica Molly, te joj prilazi s idejom za nastup u dvoje izvan karnevala...

Meksički redateljski virtuoz Del Toro nas sa svojim najnovijim filmom vraća u doba Velike depresije, tragičnih sudbina i sumnjivih persona koje ne prezaju ni od čega kako bi ostvarile svoje snove i ostavile mračnu prošlost za sobom. Za ovaj izuzetan noir triler, Del Toro je okupio zvjezdanu postavu koju među ostalima čine i: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen i David Strathairn. Također valja naglasiti i kako je Ulica noćnih mora zavrijedila respektabilne 4 nominacije za Oskara, odnosno, 21 nagradu i čak 111 nominacija.
Projekciji Del Torova filma prethodit će i ona domaće kratkometražne drame Jesen našeg ljeta Karla Voriha uz koju zaključujemo ovoljetnu suradnju s Akademijom Dramskih Umjetnosti.

Ljeto prolazi, Karlo se useljava svojoj djevojci, no zaljubljenost brzo isparava. Bliži se jesen, zajednički život ponavlja se iz dana u dan - izgleda kao da se istinsko zadovoljstvo može pronaći jedino u prošlosti...

Vorihov film osvojio je Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratkometražni film na prošlogodišnjem ZFF-u, a ove je godine zaslužio i priznanje za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma.

Ulica noćnih mora i Jesen našeg ljeta na rasporedu su večeras s početkom od 20 sati, a ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića - između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.