U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana S. Mihovila učenici Osnovne škole „Benkovac" iz Benkovca u četvrtak su posjetili Policijsku postaju Benkovac-Obrovac.

Obilazak je organiziran u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Benkovac-Obrovac s nastavnicima škole za učenike na produženom boravku iz 1. i 2. razreda.

Učenici su razgledali prostorije u kojima rade policajci te im je prezentiran rad policije i pokazan dio policijske opreme. Sa zanimanjem su razgledali dežurstvo policijske postaje, prostorije za zadržavanje i referade gdje se izdaju osobni dokumenti, a pokazali su i znanje koji broj treba nazvati ukoliko im treba pomoć policije. Najviše zanimanja učenici su pokazali za službena policijska vozila i njihovu opremu. Nisu propustili priliku ni sjesti na službeni motocikl i slikati se za uspomenu.

Saznali su što to znači biti policijski službenik te koje sve poslove obavlja policija, nakon čega su učenici pozorno poslušali kako sigurno sudjelovati u prometu, kao pješak, biciklist ili putnik u automobilu.

Posjet i druženje s policijskim službenicima Policijske postaje Benkovac-Obrovac odvijalo se u veselom raspoloženju, a u znak zahvalnosti što su ih policajci i policajke ugostili, učenici su im izradili prigodne crteže, priopćili su iz PU zadarske.