Poznati pjesnik Enes Kišević nazvao je Srce života zadarsku izložbu akademske slikarice Elle Fleš.

Pod tim nazivom umjetničkog stvaralaštva, Kišević je sve rekao: mediteranska tema zrelih mogranja, najstarijeg carskog voća koja dominira na slikama Ele Fleš koja se skrasila u jednoj vali Vela Luke te humanitarna namjena njezinih slika.

Izložbu je organizirala Liga protiv raka uime koje Mirka Batur posljednjih godina predstavlja poznate slikare u Gradskoj loži. I od toga se nećemo nikad umoriti, istaknula je organizatorice izložbe za koju prostor uvijek ustupa Narodni muzej.

Članica Predsjedništva Lige, Mirka Batur do Elle Fleš je došla zahvaljujući obitelji Grete Dragojević Milišić iz Zadra koja vuče podrijetlo iz opjevane Vela Luke. Jedino tamo mogu slikati ovakve motive, kazala je Ella Fleš. I dok je njezina prva izložba u Zadru priređena u impozantnom prostoru Lože, slikarica nije bila zadovoljna rasvjetom jer se boja na njezinim slikama nije bila autentična kao za danjeg svijetla.

Ispod većine od 34 izložene slike je prodajna cijena. Prihod od prodaje namijenjen je kupnji opreme za linearni akcelerator koji kako je najavio predsjednik Lige, na proljeće dolazi u Zadar. Dukić je zahvalio svima koji su došli na otvaranje izložbe po kiši, a osobitu zahvalu uputio je premijeru Andreju Plenkoviću zbog, kako je rekao, političke odluke da se za zadarsku bolnicu kupi uređaj za zračenje.

Gradonačelnik je otvorio slikarsku izložbu koja će u Loži biti dva tjedna i koju vrijedi vidjeti.